Image by Seyong Lee
Image by Seyong Lee

[Мультикультурні новини] Голос українців у Кореї: "Путін – новий Гітлер...Зупиніть війну"

"Коли я думаю про українських співвітчизників спустошених війною, мені шкода навіть з'їсти гамбургер McDonald’s, який не є чимось особливим".

Дмитро Горулько, українець, який зараз живе і працює в Сувоні, емігрував до Південної Кореї в 2006 році. Він був звичайним батьком, з дружиною і трьома доньками. Однак його вихідні зовсім відрізнялися від того дня, коли Росія вторглася в Україну 24го лютого.

В неділю зранку коли він би нормально проводив свій час з родиною, зараз він сідає на автобус до Сеула кожні вихідні, для того, щоб відвідати мітинг перед посольством Росії, щоб засудити російський уряд за його нещадну військову операцію проти його країни замість того, щоб проводити час зі своєю родиною.

Image by Seyong Lee
Image by Seyong Lee

 

◆"Геноцид, скоєний російськими військовими, очевидно, є військовим злочином... Путін - це новий Гітлер“

Минуло майже два місяці з моменту вторгнення Росії в Україну. Наперекір очікуванням, що Росія, яка має сильну військову міць, достроково завершить війну та повністю завоює Україну, війна, схоже затягується через запеклий опір українського уряду та громадян.

Оскільки з кожним днем повідомляють про звірства російських військових проти мирного населення України, голоси українського народу які засуджують Росію стають сильнішими. Особливо українці, які проживають в Кореї, невпинно працюють над звинуваченням та оприлюдненням жахів війни у своїй рідній країні, як онлайн, так і офлайн.

Image from Dmitry Gorulko
Image from Dmitry Gorulko

Акція протесту проти Росії, яка розпочалася 3 березня, проходить двічі на тиждень у суботу та неділю. Сотні українців та громадян світу кожні вихідні брали участь в акції, щоб кричати за мир у всьому світі.

Жінка з України, посилаючись на свідчення громадян, стверджувала, що "російські військові, які увійшли в Бучу (місто в Україні), зґвалтували низку українок і спалили їх, щоб приховати". За її словами, "російські солдати робили те, чого не зробили б навіть тварини. Наприклад, зґвалтували дівчат на очах у їхніх родин. Вони намагаються позбутися української культури та громадянства".

Дмитро сказав: "Російські солдати зв'язують руки і ноги мирним жителям і вбивають їх, стріляючи в голову. Геноцид, скоєний російськими військовими, очевидно, є військовим злочином. Тому ми називаємо Путіна новим Гітлером".

Онлайн діяльність українців у Кореї активна. Вони слухають новини зі своєї батьківщини через соціальні мережі та трансляції, постійно діляться ними, намагаючись передати реальність війни такою, якою вона є. Зокрема, після вторгнення в Росію через обліковий запис Facebook "Українці в Кореї" поширюються новини та інформація, пов’язані з війною, а вміст їхньої хронології швидко поширюється дозволяючи корейським користувачам Facebook легко отримувати до них доступ.

Facebook group 'Ukrainians in Korea'
Facebook group 'Ukrainians in Korea'

 

Христина Майданчук керівник групи у Facebook розповіла: "спочатку обліковий запис групи Facebook створювався для обміну інформацією між українцями у Кореї. Зокрема, ми надаємо інформацію про війну журналістам у Кореї та збираємо пожертви через співпрацю з національними організаціями. Я сподіваюся, що наша діяльність через соціальні мережі може допомогти зупинити війни".

◆ "Що Україна потребує це зброя"... "Корея повинна припинити економічни обміни з Росією“

Багато іноземців, яких я зустрічав, висловлювали свою вдячність за підтримку від корейського суспільства, але наполягали на тому, що корейський уряд має застосовувати більш рішучі та більш практичні заходи. Олексій Іванюкович з Беларусі сказав: "Корейський уряд повинен припинити економічні обміни з Росією та іншими країнами, які мають дружні стосунки з Росією. Вони не повинні продовжувати економічне співробітництво з нашою власною країною, яка відома як

"проросійська і пропутінська держава". "Економічні інтереси Білорусі, моєї батьківщини, важливі, але мир у всьому світі - це цінність, яку неможливо порівняти ні з чим іншим", - додав він.

Image from Dmitry Gorulko
Image from Dmitry Gorulko

Христина сказала: "Якщо ми відмовимося від війни, тому що ми більше не можемо воювати, в цей момент Україна зникне. Україні зараз потрібна зброя, яка може воювати проти Росії".

Ві Дмитро, 3-е покоління Корьо Ін, який має українське громадянство, закликав уряд Кореї приєднатися до міжнародного руху допомоги Україні, сказавши: "Захищати Україну – це не просто захистити Україну, а захистити демократичні країни, в тому числі Корею".

Дмитро сказав: "Я з'їв гамбургер перед тим, як забрати своїх дітей, які поїхали в Хагвон. Їсти гамбургери зазвичай просто, але, думаючи про біженців на моїй батьківщині, які страждають від війни, мені стало шкода навіть їсти гамбургери. Сподіваюся, що буде активний рух корейського суспільства на допомогу Україні".

By Seyong Lee

Translation by Diana Gladkova

관련기사

저작권자 © 중부일보 - 경기·인천의 든든한 친구 무단전재 및 재배포 금지